עצירות לתינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/11/2010 | 10:51 | מאת: יפעת

שלום רב, בתי מתקרבת לגיל חצי שנה, כשבועיים סובלת מקושי רב ביציאות, מלווה בבכי ואי נוחות, היציאות הפכו לקשות יותר וב-3 ימים האחרונים ממש כדורים קשים, עם זאת עדיין כפעמיים ביום-כמות קטנה. הלילות קשים מאוד, כי הדבר מפריע לה בעיקר בלילה, מתעוררת המון פעמים עם כאבים. בארבעה חודשים ראשונים ניזונה מהנקה מלאה והיציאות היו פעם בשבוע כמות גדולה נוזלית. לאחר חזרתי לעבודה התחלנו לתת לה בקבוק עם סימילאק בשילוב עם הנקה בבוקר ובערב. היא לא "משתגעת" על הסימילאק והבקבוק לכן בהמלצת רופא וטיפת חלב התחלנו מוצקים, היא מאוד אוהבת לאכול בכפית לכן המעבר לארוחת מוצקים אחת ביום היתה מהירה. היא כמובן מקבלת 3 טיפות ברזל. לאחרונה, יש רגרסיה והיא כמעט ולא מוכנה לקחת בקבוק, גם כשמנסים לתת לה רק בקבוק עם מים כדי להוסיף נוזלים. אני מאוד מודאגת, תודה.

עצירות יכולה להופיע בתקופות השינוי בכלכלה-במעבר מהנקה לבקבוק או במעבר לאוכל מוצק.לרוב העצירות היא זמנית וחולפת אך אפשר למנוע את הסבל של הפעוטה על ידי מתן תכשיר שמרכך את הצואה אבקת פגלקס או נורמלקס כפית אחת בתוך 50 מל של שתיה או מטרנה.אם מסרבת לשתות אפשר לתת סירופ אבילק 5 מל פעם ביום לתקופה של מספר שבועות.בהמשך אפשר לנסות לתת שתיה בכוס עם פיה מיוחדת לתינוקות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער