עצירות וצואה קשה בפגה בת חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/11/2010 | 09:57 | מאת: גליה

בתי נולדה פגה והיתה מאושפזת בבית החולים חודש ימים. במהלך התקופה הזו, שאבתי חלב וזה היה מזונה היחידי, בהמשך, עקב התייבשות החלב, הומלץ לי להאכיל אותה במטרנה סנסיטיב (האכלת המשך לפגים), המעבר היה לה קשה ולווה בעצירות שעברה עם הזמן. במקפיא נותר לי די הרבה חלב אם קפוא אותו לאחרונה אני מערבבת עם המטרנה והיציאות עכשיו קשות מאד. הילדה יוצאת פעם אחת ביום וזאת ביסורים וכאבים קשים, הצואה קשה מאד ובצבע ירוק. בתודה מראש על התייחסותך.

ניסית לתת רק חלב אם ללא מטרנה?מי המליץ לערבב?נסי חלב אם בלבד אולי היציאה תתרכך.מכיוון שהעצירות החלה עם מטרנה אפשר לנסות סימילק לשבוע ימים או אפשרות אחרת היא לתת מזון ללא חלב כמו נוטרמיגן .בשל גילה הצעיר את צריכה להיות בקשר תכוף עם רופא מטפל.

23/11/2010 | 00:58 | מאת: גליה

תודה על תשובתך המהירה. ולשאלותייך: כן, ניסיתי לתת רק חלב אם אך לא היה שום שינוי, עם השיחרור בבית החולים הומלץ לי ע"י צוות הרופאים בפגיה על ערבוב החלב לפני שעוברים רק למטרנה. האם יש סימילק לפגים, איך הוא נקרא? בטיפת חלב הומלץ לי לתת לה כפית של מיץ עגבניה או לחילופין, 1.5 CC של שמן קנולה יחד עם החלב. אני כבר אובדת עצות, גם התוספות הנ"ל לא עזרו ולא הקלו עליה. היא עדיין סובלת מאד ביציאות והן קשות מאד (גוש בודד ויבש אחד) וירוקות. הפסקתי לתת לה ויטמין D וברזל ועדיין כלום לא עוזר. יתכן שכל הבעיה נובעת מהלקטוז שבחלב, לכן המלצת על נוטרמיגן? היכן רוכשים את זה ומה המינון של האבקה במים? נכון לעכשיו היא אוכלת בארוחה 90-100 CC והיא עולה יפה במשקל. שוב, תודה על עזרתך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער