כאבי בטן עזים בעת יציאה אצל תינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/11/2010 | 20:01 | מאת: מאיה

צילי שלום. התינוקת שלי בת 10 חודשים(בשבוע הבא).בחודש האחרון היא סובלת מכאבי בטן קשים בעת מתן יציאה.הכאבים מתבטאים בבכי ואף לעיתים גם ברעד בכל הגוף.הצואה היא לעיתים קשה ומועטה אך גם לעיתים רכה ובכמות סבירה.היציאות היא לערך אחת ליום-יומיים ולא פחות מ4 פעמים בשבוע. בנוסף היא סובלת מכאבי שיניים שעדיין לא בקעו(החניכיים נפוחות מאוד). מאז שנולדה היו לה יציאות סדירות(כ2-3 ביום עד גיל חצי שנה ומאז 1-2 ביום).לעיתים לוו בכאב קל -בעיקר בתקופה שסבלה מגזים. ההיסטוריה הרפואית שלה היא כדלקמן: נולדה 3365 גרם-כיום כ9400 עד גיל 5 חודשים שתתה חלב אם בלבד ומאז תמ"ל(חלק אופטימיל וחלק מטרנה). מגיל 4 חודשים טועמת מוצקים ומגיל 6 חודשים אוכלת מוצקים לפחות פעמיים ביום ע"ב תפריט שקיבלנו מטיפת חלב. מגיל 4 חודשים מקבלת ברזל(תחילה 3 טיפות ואח"כ 6 טיפות). בחודש האחרון התחלנו לתת לה דברי חלב(בעיקר גבינה לבנה ויוגורט לבן-ביו).מקבלת כ100 מ"ל מכך ביום-או בבוקר או בערב. סה"כ אוכלת יפה מאוד. מה לעשות-האם להפחית ברזל,לתת לה נורמלקס(קרתי בפורום את התגובות שלך וראיתי שאת ממליצה על כך)? המון תודה מאיה

לפי הפרטים שמסרת הקושי ביציאות לאחרונה יכול להיות תוצאה של השינויים במזון.לא מתאים שהגורם הוא טיפות הברזל כי מקבלת ברזל באותו מינון כבר מספר חודשים.טוב שתבדק על ידי רופא מטפל.אפשר לנסות טיפול בנורמלקס 1.5-2 כפיות ביום ב100 מל מיץ או מזון תינוקות כדי לרכך את היציאה ולהקל עליה.מטרת הטיפול לגרום ליציאה רכה כל יום .לפעמים מספיק טיפול קצר של 2-4 שבועות עם ירידה הדרגתית במינון.אני ממליצה גם לעשות בדיקת תרבית צואה(האם הולכת לפעוטון?).

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער