עצירות בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/11/2010 | 11:28 | מאת: דיטה

שלום. בתי, בת שנתיים וחצי גמולה כבר 3 חודשים (מיוזמתה). פיפי היא מבקשת ללכת לשירותים . קקי - עשתה כ- 3 פעמים בסיר/שירותים אח"כ בתחתונים. בחודש האחרון היא מתאפקת וכשהיא עושה (פעם בכמה ימים) היא בוכה מאוד ובסוף עושה מעט. היום זה 6 ימים שהיא לא עושה - האם צריך לתת לה נר ? כשבוע היא לוקחת פגלקס (כפית ביום) ובינתיים כלום לא קרה. כמה זמן אפשר לחכות? האם יש צורך בחוקן?

כנראה שבתך יזמה גמילה בשלב שעדיין אינה בשלה לגמילה .היא מתאפקת ונמנעת מלשבת על האסלה או הסיר .כאשר אינה מצליחה להתאפק אחת למספר ימים עושה מעט יציאה ויתכן שתעשה גם יציאה גדולה של הצואה שהצטברה.אפשר לנסות לשכנע אותה לשים טיטול רק כאשר חשה צורך ליציאה ובמקביל צריך לתת מרכך צואה-פגלקס או נורמלקס ,2-3 כפיות כל יום בחצי כוס שתיה .אם היציאה תהיה רכה מספיק יכול להיות שבזמן שתשב על האסלה למתן שתן תעשה גם יציאה. טיפול ה צריך לתת מספר שבועות ולעיתים אף מספר חודשים ללא חשש.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער