בת 3.8 מבקשת טיטול כדי להתפנות...

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/10/2010 | 16:45 | מאת: זיוה

שלום רב,בתי בת 3 שמונה חודשים. מזה כשנה היא גמולת פיפי ביום ובלילה.ולמעט "תאונות" אחת ל..לא בורח לה פיפי בלילה כלל.הבעייה היא נושא הצואה.כבר מתחילת הגמילה (למעט פעם אחת או שתיים)לא הסכימה להעזר בסיר,ישבנון,ק קקי פרס וכו' ומעדיפה לקבל טיטול וללכת לפרטיות חדרה או לפינה בסלון ולהתפנות שם.. עלי לציין שהילדה אוכלת בסדר(הייתי שמחה ליותר פירות וירקות) ומתפנה כמעט כל יום.שאלתי היא מה כדאי לעשות? אם בכלל? האם מצב זה יכול חלף מעצמו הא תתרצה לשבת בשרותים או שנדרש טיפול שונה?

קרוב לודאי שזה מצב זמני-שלב מעבר בתהליך הגמילה.מבחינה התפתחותית עד גיל 4 שנים מותר לילד לעבור את תהליך הגמילה בקצב שלו.אם המנעות מישיבה בשירותים ממשיכה מעבר לכך יש צורך לפנות ליעוץ פסיכולוגי כי קרוב לודאי יש משהו שמרתיע את הילדה.יתכן שהיתה חוויה שלילית בזמן ישיבה על האסלה ולפעמים יש רתיעה כתחושה פנימית בלבד.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער