רקע של עצירויות וגמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/02/2020 | 20:26 | מאת: מיה

שלום, בתי בת 3 וחצי. התחלנו גמילה לפני חצי שנה והפסקנו עקב התנגדות קשה שלה ונסיבות משפחתיות (הריון מתקדם). כעת מתחילים גמילה שוב. ברקע עצירויות מינקות (מגיל חודש), בשנה האחרונה מטופלת בנורמלקס לסירוגין והצואה רכה ממש רוב הזמן. בעצת גסטרואנטרולוגית הורדנו נורמלקס באופן מאוד הדרגתי,המרקם נשאר רך גם כשהגענו ל2 מ"ג, אך התדירות ירדה ולעיתים היא לא מתפנה גם 3-4 ימים. שאלתי - האם לקראת הגמילה רצוי להעלות קצת את המינון של הנורמלקס? כשהיתה על מינון מעל 4 מג ראיתי שיש לה דחף להתרוקן מצואה פעמים רבות ביום והתחושה היתה שמתקשה לשלוט בכך, האם זה לא יקשה עליה בגמילה? ובמקרה שעוצרת צואה בעקבות הגמילה - מה הטיפול האידיאלי? (בעבר נר היה מאוד טראומתי ופולשני מבחינתנו) המון תודה, מיה

לאור העצירות הכרונית ממליצה לעלות מינון נורמלקס למינון שיגרום יציאה כל יום 1-2 פעמים ביום ולהמשיך מינון זה באופן קבוע תקופה מאד ארוכה ככל שידרש עד שאתם מגיעים למצב של גמילה מוצלחת, שהילדה הולכת לשירותים ביוזמתה, יושבת על האסלה ועושה יציאה באסלה יום יום. רק לאחר מספר חודשים כאלה של עצמאות בשירותים לחזור לחרחדה הדרגתית במינון הנורמלקס. אם תוך כדי הירידה במינון שוב לא עושה יציאה כל יום להפסיק ירידה ולעלות שוב את המינון.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער