כאבי בטן אצל תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/01/2020 | 16:18 | מאת: ליליאן

היי דוקטור, הבת שלי בת 3 חודשים, בחודשיים הראשונים הייתה על הנקה מלאה עד שהפסיקה לעלות במשקל. בעקבות בעיית גזים התחלתי לתת לה נוטרילון קומפורט. ומאז היא סובלת מבעית גרפסים שהיו מגיעים שעתיים אחרי הבקבוק. אתמול נבדקה ע״י פרופסור נעים שחאדה שאבחן אותה עם רפלוקס סמוי והמליץ על נוטרילון ar. כבר קיבלה 3 בקבוקים מאז ואני מרגישה שיש לה כאבי בטן אחרי כל ארוחה. האם זה יעבור אחרי שגופה יסתגל לתמ״ל החדש?! איך ניתן לטפל בבעייה, אני פשוט מיואשת כי כל פעם צצה לנו בעיה חדשה, ואי אפשר ליהנות ממנה או איתה כי רוב הזמן היא בוכה

יש לא מעט תינוקות שבוכים הרבה בחודשים ראשונים לחיים ואנחנו לא יודעים מה הסיבה לבכי. יש תיאוריות אך אין ידיעה. מה שיודעים בודאות זה שהבכי פוחת בהדרגה עד גיל חצי שנה. רפלוקס יכול להיות אחת הסיבות אך בדרך כלל ברפלוקס יש גם פליטות ולא רק בכי. בכי וגזים וגרפסים הם מעגל חוזר: תינוק שבוכה הרבה בולע הרבה אויר ואויר בקיבה גורם לגרפסים, אויר במעיים יכול לגרום לכאב ובכי וחוזר חלילה. אין פיתרון אחד שמתאים לכולם. כאשר תינוק שמרבה לבכות נבדק על ידי רופאים ואין חשד לבעיה רפואית רצוי להירגע ולהבין שזה מצב זמני וזה יעבור. להחזיק הרבה על הידיים, בעיקר אחרי אוכל, לנסות תמל קומפורט או תמל AR. במקרה שלכם אם התמל AR מחמיר את הבכי או אף גורם ליציאות קשות אני ממליצה לחזור לקומפורט. אפשר לנסות טיפול בפרוביוטיקה ביוגאיה 5 טיפות פעם ביום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער