מינון פגלקס לבת שנתיים ששוקלת 10 קג

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/11/2019 | 23:29 | מאת: יונה

שלום, בתי בת שנתיים מקבלת פגלקס כחודש, לאחר כחודש של בעיות עצירות שלא נפתרו. שוקלת 10 קג. רופא הילדים לא נתן מינון. היה בסדר עם 4 גרם ביום, ולאחר כחודש שוב עצירות, העליתי את המינון, היתה צואה נוזלית ואחרי מספר ימים שוב עצירות. עכשיו מקבלת 8 גרם ואין לה צואה. מה לעשות? האם במשקל שלה אפשר לעלות במינון? אוכלת עגבניות אך בקושי מסכימה לפירות.

ממליצה לתת פגלקס שתי מנות ביום של 8 גרם בתוך 120 מל שתיה במשך 3-5 ימים עד שיהיו 2-3 שלשולים , זה מרוקן את הצואה שצברה בזמן העצירות. ואז לרדת למינון של 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום. את המינון של פגלקס צריך להתאים לפי התוצאה: התוצאה הרצויה היא יציאה לא קשה כל יום. אם במינון 8 גרם ליום לא תהיה יציאה כל יום להוסיף עוד 4 גרם ב60מל שתיה כל יום ( 12 גרם ליום). טיפול זה יש להמשיך מספר חודשים לפחות וגם אז לרדת בהדרגה במינון ואם העצירות חוזרת להמשיך טיפול ולפנות לגסטרו ילדים

01/12/2019 | 00:54 | מאת: יונה

תודה רבה!

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער