עצירות בעקבות מזון

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/10/2010 | 10:46 | מאת: אני

שלום, בני בן שנה ושלוש, סובל מבטן רגישה, מזונות רבים מאד גורמים לו לכאבי בטן ועצירות. האם לתת לו אותם בכל זאת בתוספת מרככים או להמנע מהם (משאיר אותנו עם מבחר מצומצם של מזונות שדי נמאסו עליו)? תודה.

האמירה "מזונות רבים מאד" היא כוללנית.האם בתפריט המצומצם אין עצירות? בגיל זה קרוב לודאי שיש גם בעיה של התאפקות שתורמת לעצירות.תפריט שמבוסס על מוצרי חלב ופחמימיות גורם יותר לעצירות אך אין מזונות שנחשבים לגורמים לעצירות.חשוב שילד יקבל במזון את כל הצרכים התזונתיים ובנוסף כמובן חשוב שיהנה מהאוכל.באופן עקרוני ניתן לתת לו מרכך צואה על בסיס קבוע יום יום נורמלקס או פגלקס ולתת לו מגוון מזונות.אני ממליצה להתיעץ עם דיאטנית ולהוסיף את סוגי המזון בהדרגה אחד בכל שבוע.אני ממליצה מעקב גסורואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער