התייעצות לגבי עצירות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/03/2019 | 19:34 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים.ניזון מסימילאק גולד. יציאות כל 4 ימים..בדרך כלל בהתחלה יש גוש קשה ולאחריו יציאה רכה...יש גם גזים ולעיתים נראה שיש גם כאבי בטן.. הוא מאוד סובל עד שיש יציאה..מאוד באי שקט .אני נאלצת לשים לו מדי פעם חצי נר גליצרין כדי להקל עליו. מה לעשות כדי למנוע עצירות ?

לא מומלץ טיפול חוזר בנרות גליצרין לצורך גירוי ליציאה. הטיפול הנכון הוא ריכוך יציאה על ידי מתן סירופ אכילק בשתיה, במינון של 1 מל לכל קג משקל גוף מחולק לשתי מנות בוקר וערב ( לדוגמא תינוק במשקל 5 קג יקבל 2.5 מל בוקר ושוב בערב בסך הכל 5 מל ליום).למשך מספר שבועות. אם יש עצירות עם תמל זה יש מקום לשקול החלפה של תמל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער