עצירות לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/11/2018 | 13:05 | מאת: ענבר

שלום ד''ר. בני בן השנתיים וחצי, לא אכלן גדול, ומזה כמה חודשים אני מוסיפה לו לדייסה נורמלקס (בבוקר 4 מ'מ ובערב 4 מ'מ) - רק שלאחרונה הוא כבר לא מסיים את הדייסה..אז לא כמה נורמלקס נכנס לו לגוף .. ולכן לא תמיד יש שיפור ביציאות.. בשבוע האחרון סובל מעצירות... בוכה מאוד כשצריך לעשות קקי ולא מוציא כלום... פעם אחת עשינו לו חוקן , ויום למחרת קיבל נר גליצרין .. וזה בלחץ של המשפחה שבסה''כ רצו לעזור.. כעת, כבר 4 ימים שלא מוציא כלום. בוכה המון. כשלקחתי אותו לרופא הרופא המליץ על כף שמן פרפין בבוקר ומיצוי שזיפים בערב.. אבל הבן שלי לא מוכן לשתות את המיץ שזיפים, ואת שמן הפרפין יורק... ואני לא יודעת מה לעשות כבר ?? ואיך ניתן עוד לעזור לו ?? תוכלי לתת לי עצה ? תודה רבה

נורמלקס הוא הטיפול המתאים לעצירות ואפשר להמיס את האבקה בכל נוזל ששותה, אבל חשוב לשמור על יחס נכון בין אבקה לנוזל שבו ממיסים אותה. 4 גרם צריך להמיס ב60 מל שתיה.אם שותה 120 מל דיסה אפשר לשים בנפח זה 8 גרם נורמלקס. וכנל אם שותה 120 מל מיץ אפשר לשים בנפח זה גם 8 גרם נורמלקס. צריך למצוא את השתיה שהילד שותה ובתוכה לשים נורמלקס.לת מינון של פעמיים 8 גרם ב120 מל שתיה ביום במשך השבוע הראשון לטיפול עד שתהיה יציאה רכה כל יום ואז אפשר להפחית מינון ל12 גרם ביום או 8 גרם ביום-לחפש את המינון שיגרום ליציאה רכה כל יום ןלהמשיך בטיפול מספר חודשים, עדיף בליווי גסטרו ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער