עצירות ויציאות מועטות בת 17

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/10/2018 | 20:24 | מאת: אור

היי, אני בת 17 ואני כבר סובלת מס' פעמים בעצירות. אני בדרכ נכנסת כל יום אפילו כמה פעמים ביום וחילוף החומרים שלי מהיר וזה מתבטא גם במשקל שלי, 46. בשנה שעברה חוויתי עצירות שמתאפיינת בכך שלא נכנסתי לשירותים בתדירות שאני רגילה וגם כשכן הצלחתי להכנס לשירותים זה היה בקושי רב ובתחושת מלאות לאחר מכן, שלא התרוקנתי עד הסוף. לאחר כמה חודשים, חצי שנה בערך חוויתי שוב עצירות שמתאפיינת באותם מאפיינים בערך,ללא כאבים או גזים, פשוט לא נכנסתי כמו שאני רגילה עם יציאות קטנות מאד והרגשתי תחושת מלאות וכמו סתימה בפי הטבעת.. אני לא מרבה בסיבים תזונתיים ובאוכל כל כך בריא וכל פעם שהיתה לי עצירות ניסיתי לשלב את זה באורך החיים שלי ושתיתי משקאות עם פרוביוטיקה, המון מים ופירות. עכשיו, שוב יש לי את אותה העצירות ואני לא מבינה ממה זה נובע כל פעם מחדש.. האם זה באמת בגלל הסיבים התזונתיים או משהו עמוק מזה? ( חשוב לי לציין שיש לי חיידק הליקובקטר בקיבה ועברתי מספר פעמים אולטרסאונד בטן בעבר בנושא שלא קשור לעצירות) תודה מראש

אכילת ירקות ופירות שמכילים סיבים תזונתיים, ושתיה עוזרים ליציאות תקינות וחשובים גם לבריאות. רצוי מאד להוסיף אותם לתפריט באופן קבוע.בנוסף לכך חשוב להיות מודעת ולנסות לעשות פעולת מעיים בכל פעם שאת יושבת על האסלה גם אם לא חשת צורך כשהתישבת.יכול להיות שיש תקופות שאת יותר עמוסה או לחוצה ויש סימפטומים של מעי רגיש עם עצירות לסירוגין.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער