טיפול ממושך בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/10/2018 | 11:08 | מאת: רותי

שלום. בהמלצתך, נתתי כמות של 2 כוסיות נורמלקס לילד בן 8. הילד מקבל נורמלקס כבר מספר שנים ובעקבות גוש צואה המלצת להכפיל כמויות. בינתיים ירדנו לכוסית ביום והצואה יוצאת רכה ובכמות טובה, אך אין יציאה במראה נורמטיבי. האם זה בסדר? כאשר אני מנסה להוריד כמויות אפילו במעט אין יציאה כלל. כמה זמן נמשיך להסתייע בתרופה?

צואה רכה פעם ביום זה מצב מצוין. אם בניסיון ירידה במינון אין יציאה יכולות להיות שתי סיבות: או שהילד ממשיך להתאפק או שיש בעיה אחרת אולי אורגנית שגורמת לעצירות. אני מציעה להמשיך מינון זה עוד 3 חודשים , לנסות להפחית מעט ואם חוזרת עצירות אני ממליצה לחזור למינון שבו היתה צואה רכה כל יום ולפנות לגסטרו ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער