שלשול בעקבות מתן נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/09/2018 | 22:08 | מאת: רותי

שלום. בני בן ה9 מקבל נורמלקס החל מגיל 5. כיום המינון מאוד נמוך. (4 מג) לפני כ3 חודשים התחלתי לתת לו פרוביוטיקה. בחודשיים האחרונים היציאות יוצאות פעם ביום כשלשול מיימי עם חתיכות קטנות (סליחה על התיאור). אך להערכתי לא בכמות מספקת. הייתי שמחה לדעת מדוע החל השלשול. האם הפרוביוטיקה קשורה לכך. בשלב כלשהו ניסיתי להפחית עוד את כמות הנורמלקס, אך אז לא היתה יציאה כלל ועל כן חזרתי למינון הרגיל.

יתכן שיציאות הרכות קשורות לפרוביוטיקה. אבל זה בסדר שהיציאות רכות פעם ביום, וזה עדיף מעצירות. יכול להיות גם אפשרות שאינו מתרוקן טוב והיציאה הרכה היא רק נזילה סביב גוש ברקטום. הילד צריך להבדר עי רופא ילדים, בדיקת בטן ובדיקה רקטלית כדי לאבחן זאת.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער