פיתרון אחר לתרופה נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/07/2018 | 01:05 | מאת: שרון

בני בן השנתיים וחודשיים נגמל במהירות מהטיטול אולם יש קושי רב בגמילה ביציאות ומכיוון שהוא מתאפק הוא גורם לעצמו לעצירות. נתנו לו בעצת רופא הילדים נורמלקס. מיד כשהפסקנו חזרה העצירות. איזה שינוי התנהגותי ו/או משהו טבעי יכול לשפר את נושא העצירות. חשוב לי לציין שלפני הגמילה מהטיטול הוא לא סבל מעצירות. אני לא רוצה לקבע אצלנו דפוס התנהגות תלותי בנורמלקס ואשמח לשמוע על פתרונות אחרים מלבד התרופה. הוא יושב יפה על סיר ו/או ישבנון אולם לא מפחד לשבת בסיר כדי לתת יציאה של הקיבה. מה ניתן לעשות?

במצב הזה של התאפקות שגורמת לעצירות במהלך תהליך הגמילה של ילד בן שנתיים הטיפול בנורמלקס הוא הכרחי.הנורמלקס אינו נספג בגוף ואינו עושה שום פעולה אחרת מלבד ספיחת מים לתוך הצואה ועל ידי כך ריכוך הצואה, אשר לא מאפשר שהצואה של הפעוט המתאפק תתיבש ותתקשה במעי, וכך מקל עליו לעשות יציאה שיוצאת בקלות וללא כאב.לאחר חויות חוזרות של יציאה נעימה קלה וללא כאב הפעוט בהדרגה מפסיק להתאפק. בגיל הזה הפעוט צעיר מדי מכדי להבין הסברים ומגיב רק לפי הרגש. אם הוא פוחד כי כואב לו הוא מתאפק. אפשר לתת נורמלקס למשך 2-3 חודשים ולנסות להפסיק בהדרגה אך רוב הילדים יצטרכו נורמלקס תקופה ארוכה יותר. אכילה של ירקות ופירות וסיבים תזונתיים אחרים במזון ושתיה בכמות טובה מקלים על נגמילה מנורמלקס בסוף הטיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער