עצירות אצל תינוק ונורמלוקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/09/2010 | 21:37 | מאת: אביבית

שלום רב! בני בן 9 ח' סובל מעצירות קשה. יציאה אחת לשלושה ימים , קשה מאוד. בהמלצת גסטרואינטרולוג התחלנו במתן של רבע כוסית נורמלוקס. לאחר מנה אחת עשה צואה קשה מאוד בתחילתה ורכה בהמשכה , אך לבד ללא עזרתי ,דבר שלא קרה כבר הרבה זמן. מאז המשיך לקבל אך כבר 3 ימים לא היתה יציאה . הרופא אמר לי שהוא " מרשה " לנו לשחק טיפה במינון במידה ויש שלשול או אין יציאות , האם את חושבת שאני צריכה לעלות את המינון?כיוון שהצליח לעשות לבד בפעם הראשונה.

כאשר יש עצירות קשה וממושכת יש במעי הגס גושי צואה מוצקה שצריך לרכך אותם עם נורמלקס במינון יותר גבוה - 1.5 גרם לכל קג משקל גוף כלומר פעוט ששוקל 10 קג צריך לקבל 15 גרם נורמלקס בכל יום במשך 3 ימים ואחר כך לרדת למינון יומי של 5 גרם ליום.כאשר מתחילים עם מינון נמוך ההשפעה איטית ויכולה להיות רק כעבור שבוע ימים.אני מניחה שמשקל בנכם 8 או 9 קג ולכן צריך לתת 12 גרם ב180 מל של מיץ או פורמולה כל יום 3 ימים ואחר כך לרדת ל6 גרם ב90 מל כל יום.הצלחת הטיפול בכך שתהיה יציאה כל יום רכה בסמיכות של מחית תפוחי אדמה.אם במינון 6 גרם ליום היציאה תהיה רכה מדי אפשר לרדת ל4 גרם ליום.בהצלחה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער