עצירות אצל ילדה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/11/2017 | 15:09 | מאת: רינה

המשך לשאלה הקודמת -יש יציאה קשה כל יום או יומיים ...הבעיה שנורמלקס חוץ מכאבי בטן וגזים התחיל "לחלק" לה צואה כאילו היא יוצאת רכה אך בכמות קטנה עד 9 פעמים ביום אם אני מעלה לה מינון זה רק מעלה מספר יציאות ביום אך עדיין יוצא כל פעם צואה רכה בכמות קטנה מאוד . מה לגבי שזיף האם מותר להביא לה ?לגבי שמו פרפירין מה המינון ומתי לתת? וכן היתה חולה במחלה ויראלית אך שהורדתי את הנורמלקס ראיתי שיפור בכאב בטן וגזים ומוזר שמגיל חצי שנה היא לקחה אותו ללא כל בעיה ופתאום התחיל לעשות לה בעיות .ומה יכולה להיות הסיבה לכך שעם נורמלקס יש ריבוי יציאות רכות בכמות מאוד קטנה כל פעם?

הסיבה לעצירות היא בדרך כלל התאפקות. ההתאפקות גורמת להשהיה של צואה במעי ואז היא מתקשה ומתיבשת. כאשר שותים נורמלקס זה מרכך את הצואה ומונע ממנה להתיבש אך ילדים עושים מאמץ להתאפק גם כאשר הצואה רכה . היציאות הרכות הקטנות והמרובות הן קרוב לוודאי תוצאה של פעילות המעיים עם נורמלקס וחוסר היכולת להתאפק עד הסוף כאשר היציאה רכה. אחרי שמשחררת מעט צואה חוזרת להתאפק. ההמלצה היא להמשיך במינון זה של נורמלקס באופן עיקבי ורצוף מספר חודשים והתאפקות בדרך כלל פוחתת בהדרגה. הכאב הוא למעשה התוצאה של פעילת ההתכווצות הנורמלית של המעי הגס כאשר ההתאפקות לא מאפשרת למעי להתרוקן ואז זה כואב. אפשר לתת שמן פרפין במקום נורמלקס בתנאי שמסכימה לשתות כמות מספקת. מינון מתאים יהיה 10 מל פעמיים או שלוש ביום, להתאים את המינון כך שהצואה תהיה רכה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער