מתאפקת מצואה ולא מוכנה לשחרר

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/06/2017 | 22:30 | מאת: עוצרת את הצואה הכוונה

בתי בת 10 יש לה בעייה שהיא מחזיקה את הוצאת הקקי. היו לה לא מעט משברים עם הוצאת הקקי אבל לאחרונה זה החריף היא לא מוכנה להיכנס לשירותים לעשות קקי (פיפי כן עושה) היא מחזיקה וכולה נעשית אדומה ומזיעה עד שהכאב עובר לפני שבוע היאנחא הרגישה טוב והקיאה אבל עכשיו היא פשוט יותר משקרת בעניין יש לי כאבי בטן יש לי רק פוקים עשיתי קקי שאלתי אותה למה היא אומרת מפחד ראתה ג'וק בבית הספר אמרתי לה טוב תעשי בבית לא היא לא מוכנה שוחחו איתה אנשים שונים אמא שלי, מנהלת הצהרון אבא שלה מסבירים לה את הבעיה היא מבינה אבל זה לא עוזר היא ממשיכה בשלה אני כבר מיואשת היא מעירה את כל הבית עם הבכי שלה באמצע הלילה כי כואב לה הבטן אבל לא מוכנה ללכת לשירותים להתרוקן יוצא קצת וזהו מבחינתה היא עשתה

המצב לא פשוט. דרוש טיפול למצב החריף אך אחר כך דרוש המשך טיפול רצוף לאורך זמן במרפאת גסטרו ילדים כדי לפתור את הבעיה כדי שהעצירות לא תחזור. כאשר מתאפקים זמן ממושך הצואה מתיבשת במעי והגושים הקשים בקוטר גדול גורמים לכאב חזק בפי הטבעת. זה קרה בעבר והבת שלכם כבר חוותה את הכאב בעבר ויודעת מה צפוי ולכן כל כך מבוהלת ובוכה. יש שתי אפשרויות לטיפול המיידי : 1.לפנות לחדר מיון ויעשו לה שם חוקן ,או 2. לתת טיפול דרך הפה עם נורמלקס במינון גבוה שבוע ימים. היתרון בחוקן הוא שמביא להקלה מידית כי טיפול דרך הפה יתחיל להשפיע רק אחרי 3 ימים.החיסרון של חוקן הוא בכך שילדים פוחדים מחוקן. חיסרון נוסף של נורמלקס זה שצריכה לשתות 3 כוסות שתיה (מיץ, נסתי, שוקו-כל משקה קר או חם) כשבכל אחת מהן ממיסים 16 גרם נורמלקס, הילדה צריכה להסכים שלתות את הכל. תחשבו מה מתאים לכם יותר אך אין ספק שצריך לפעול מיד.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער