עצירות אצל בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/02/2016 | 10:30 | מאת: אורלי

בני בן שנתיים וחצי ומזה כחודשיים מתאמץ כאשר יש לו קקי אבל לא יוצא. נתתי לו נורמלקס 4 גרם ובהתחלה עזר והיו יציאות אבל מזה כשבועיים וחצי הנורמלקס הפסיק לעזור. התחלתי לתת לו סירופ א- צירות וביום שני עזר אבל ביום השלישי הפסיק לעזור.הוא במצב רוח טוב כל הזמן ופעיל.

במקרה שלכם נורמלקס הוא הטיפול המתאים לריכוך צואה כדי להקל על היציאה למנוע את הכאב ובהמשך להפסיק את ההתאפקות. כדי שנורמלקס יעבוד צריך מינון מתאים. 4 גרם זה מינון נמוך מדי לילד בגיל זה וזו הסיבה לכך שאין שיפור במצב. צריך לעלות את המינון . נסי מינון של 8 גרם ב120 מל שתיה. אם כעבור שבוע ימים יש יציאה רכה כל יום זה המינון המתאים. אך אם היציאה עדיין קשה אפשר לעלות מינון ל10 או 12 גרם ליום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער