תינוקת קטנה בת חודש :(

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/02/2016 | 19:04 | מאת: מיכל

מיואשת כבר.. הקטנה שלי בת 4 שבועות.. התחילה לאכול נוטרילון מהיום הראשון .. בבית חולים היו יציאות רגילות (היה משולב עם הנקה גם..) וכל השבוע הראשון היו יציאות טובות, מאז שהפסקתי להניק (בדיוק שבוע אחרי שהיא נולדה, לא הסתדרתי עם זה) ועברנו לתמל בלבד, עושה יציאות אחת ל4,5 ימים, ויציאות קשות מאוד!! כמו של גדולים.. רואים שהיא מתאמצת.. בהמלצת רופא, החלפתי תמ"ל לפני שבוע ויומיים.. עברנו למטרנה אקסטרה קר קומפורט.. ועדיין - הילדה לא מצליחה לעשות קקי.. אז חוץ מהגזים שהיא סובלת מהם מאוד, היא גם סובלת מעצירות נוראית .. הרופאת ילדים אמרה שזה נורמלי (???!?) בטלפון ואמרה שאין לי צורך להביא אותה למרפאה, לי זה נראה לא נורמלי בעליל לעשות יציאות אחת ל4,5 ימים . חייבת לציין שהילדה לא נינוחה ב כ ל ל , רק ביום של היציאה כאילו זו ילדה אחרת.. לא יודעת אם קשור אבל מקבלת קמומיל גזציק נגד גזים .. עזרו לי בבקשה!

אני מבינה שאת דואגת ומוטרדת העצירות גורמת סבל אך קרוב לוודאי שהיא לא מהווה בעיה רפואית מדאיגה . חשוב לשמוע פרטים נוספים: האם אוכלת ברצון?האם עולה טוב במשקל? האם מקיאה? האם מתאמצת ולוחצת ועושה יציאה בעצמה או שאת עוזרת לה במשהו? החלפת המזון הוא הפיתרון שמציעים בגיל זה. את המטרנה אקסטרא קאר צריך לתת כשבועיים כי ההשפעה על מערכת העיכול לוקחת זמן. אם אחרי שבועיים אין ריכוך של הצואה הסיבה ליציאות קשות ובגושים כבר בגיל כל כך צעיר יכולה להיות רגישות לחלב במערכת העיכול.ולכן צריך להחליף שוב את התמ"ל למזון שמיועד לאלרגיה לחלב לגודמא נוטמיגן

07/02/2016 | 20:52 | מאת: מיכל

אוכלת ברצון... ועולה יפה במשקל.. מקיאה רק שאני נותת לה ותוך כדי היא מתאמצת לנסות לעשות קקי.. וגם זה קרה רק השבוע.. באמצע האוכל התחילה להתאמץ לקקי ופשוט הקיאה את כל התמל.. איך מאבחנים אם זה רגישות לחלב? כבר בגיל הזה? קבעתי לה תור לרופא ילדים אחר בינתיים

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער