שמן פרופיל דחוף

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/09/2015 | 20:32 | מאת: מרים

שלום רב ביתי בת החודש וחצי סובלת מעצירות קשה עד לכדי דם בצואה עקב העצירות. העצירות נובעת ממתן נוטריון ar שנלקח מעל לשבוע שנלקח בעקבות אבחון ריפלוקס. (נוסה גם אינפמיל שגרם גם הוא עצירות קשה). רופאת משפחה אמרה לי לתת לתינוקות שמן פראפין כל יום לתקופה בלתי מוגבלת. 1.האם הדבר עלול להזיק לתינוקת? 2. האם לאחר שבוע של מתן נוטרילוןar שגורם עצירות דמית יכול הגוף להתרגל ולשנות יציאותיו? והאם תוכלי לייעץ לי? תודה רבה רבה בכרכה מרים.

ראשית התנצלות על העיכוב במענה. איני יודעת מה המצב עכשיו אך אני ממליצה להפסיק נוטרילון AR , ולהפסיק גם שמן פרפין. אם שבוע אחרי אחרי הפסקת נטרילון AR עדיין יציאה קשה ופוצעת אפשר לתת טיפול בסירופ אבילק 5 מל ביום מחולק ל-2 מנות בוקר וערב לריכוך היציאה במשך שבועיים או מספר שבועות.אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרלוג ילדים לטיפול ומעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער