כאבי בטן שקשורים לעצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/07/2015 | 15:23 | מאת: שירה

שלום. כבר כמה זמן יש לי כאבי בטן חזקים בעיקר בבטן השמאלית העליונה (לפעמים במרכז הבטן ובצד ימין, אבל פחות מורגשים). אני סובלת גם מעצירות בצורה זו או אחרת, ובדרך כלל יש לי רק שתי יציאות בשבוע. אני ממש מודאגת. הכאבים האלו יכולים להיות מסוכנים?

רק 2 יציאות בשבוע ,כנראה גם קשות הן מעטות מהרצוי וכן קרוב לודאי שיש לך עצירות .לעיתים קרובות כאב בטן כפי שאת מתארת באיזורים שונים של הבטן יכולים להגרם על ידי עצירות. אולם רצוי לפנות לרופא מטפל לבדיקה. אפשר לטפל בעצירות וקרוב לוודאי שהכאב יחלוף או ישתפר מאד. ראשית צריך לאכול ירקות ופירות כל יום. שנית צריך לנסות לעשות יציאה בכל פעם שיושבים על האסלה ולא להתאפק. שלישית ריכוך היציאה עם אחד מהתכשירים: סירופ אבילאק או אבקת נורמלקס או פגלקס מומס בשתיה. להתחיל במינון המומלץ על האריזה. יום יום לפחות מספר שבועות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער