ניתוח שרוול והריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

25/12/2010 | 00:22 | מאת: m

שלום רב אני מעוניינת לעבור ניתוח לקיצור הקיבה ואחרי שקראתי המון החלטתי שאני רוצה ניתוח שרוול. אני מעוניינת להיכנס בשנה הקרובה להריון וזאת גם אחת הסיבות שאני חייבת להוריד במשקל. הבעיה היא שדיברתי עם המון מטופלים וכל אחד אמר לי טווח אחר שבו מותר להיכנס להריון לאחר הניתוח החל מארבעה חודשים אחרי ועד לשנה וחצי שזה המון זמן. תוכל בבקשה לעזור לי ולומר לי כמה זמן אחרי הניתוח באמת אפשר לנסות להיכנס להריון? והאם ניתוח כזה בכלל יכול להשפיע לרעה / פגיעה להריון בעתיד? תודה

26/12/2010 | 16:44 | מאת: ד"ר נאסר סקרן

שלום אחרי ניתוח שרוול יש ירידה דרסטית במשך חצי שנה ולאחר מכן יש עוד ירידה איטית עד שנה, לכן ממולץ לכנס להריון בטווח של שנה מהניתוח. בקשר לשאלה שהנייה: ירידה במשקל הוכח חד משמעית שיכולה לעזור לנשים לכנס להריון יותר קל מאישה שמנה, אפילו יש נשים שסבלו מאי פוריות, אחרי שירדו במשקל נכנסו להריון. בהצלחה ד"ר סקרן

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר