הסרת טבעת ו ..... ?!

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

25/04/2014 | 17:22 | מאת: תודה

שלום רב, לפני כ 20 שנה עשיתי ניתוח טבעת (שיטה לפרוסקופית ללא סיכות וללא אפשרות לניפוח. רק טבעת) שלא הצליח. כמעט ולא רזיתי, ומלבד הקאות רבות מאוד בשנים הראשונות וירידה משמעותית באיכות החיים שלי (עד היום!) לא חוויתי כלום מהטבעת הארורה הזאת. אני בת 42, ה bmi שלי היום הוא : 31 ואני סובלת מבקע סרעפתי גולש גדול (6 ס"מ), רפלוקס, וסוכרת סוג 2 (a1c שלי 7.7 ללא איזון תרופתי). בשנים האחרונות ההמוגלובין שלי יורד בהדרגה ונכון לבדיקה אחרונה לפני כחודש הוא היה 8.8. עשיתי שוב גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שיצאו תקינות למעט הבקע . ממתינה לתשובת ביופסיה מהקיבה והתריסריון וכן ל ct מעי דק. נכון לשנים האחרונות אני לא מקיאה ואוכלת מהכל (מבחינת הטבעת), ומבחינת הבקע הוא גורם לי לכאבים ולקושי בבליעה, ולכן התזונה שלי בררנית מאוד ולא בריאה. גלידה, מעדנים ושוקולד לא נתקעים בכלל בבקע . כעת אני בהתלבטות גדולה בנוגע להסרת הטבעת. ברור לי שהיא לא צריכה להיות שם, אבל אני חוששת מאוד מניתוח. אחרי כל כך הרבה שנים שהיא שם הבנתי שיכולות להיות הידבקויות ושפעולת ההוצאה יכולה להסתבך. בנוסף, קראתי שיתכן ובעת ניתוח להסרת טבעת יתכן שיהיה צורך לעבור מהשיטה הלפרוסקופית לפתיחת בטן. ועכשיו לשאלותיי : 1. מאחר ולמדתי לחיות עם הטבעת (בוררת אוכל ומשתדלת לא לעצבן אותה), האם קיים סיכון אם היא תישאר שם לנצח נצחים ? 2. האם היא הגורם לבקע ואולי לאנמיה ? 3. במידה וכן מומלץ להוציאה asap מה הסכנות בניתוח כזה ? האם ניתן רק להוציאה או שמומלץ לעשות כבר שרוול או מעקף ? 4. שאלה אחרונה, אשמח לדעת מה ההבדל בין ניתוח שרוול למעקף (גם הפנייה לחומר ברשת תעזור לי מאוד). מודה על המידע ותשומת הלב.

27/04/2014 | 18:50 | מאת: תודה

הניתוח הוא מסוג LABG. תודה

שלום. ניתוח הטבעת עדיין לא בורור מה סוגו:S.R.V.G OR L.B.G. יש הבדל בשניהם . הראשון - משמאל- לא מתנפחת ובשני כן מנפחים כל תקופה . עם הראשון חיים שנים אך צריך להבין הסיבוכים המאוחרים כולל הצריות שגורמות לבעיות תזונה , לבעיות ריאתיות ואולי לבקעים בשרעפת.לפעמים מרוב הקאות וארוזיות וגם בגלל הבקע בשרעפת מתפתחת אנמיה . לסוג השני יש צורך במעקב צמוד לצורך ניפוח . לסוג זה גם יש סיבוכים אפשריים כולל גלישת הקיבה דרכו , ארוזיות , ואפילו חדירה של הטבעת לתוך הקיבה . נתן להוציא הטבעת אם היא מהסוג השני המתנפיח .אם היא מהסוג הראשון-רשת בתוך דופן הקיבה- אנחנו משאירים אותה במקום ועוברים למעקף קיבה בדר"כ . את צריכה הערכה מדויקת . צריך המסמכים של הניתוח הקודם . וצריך ביקורת במרפאה בריאטרית בבית חולים אשמח לקבל אותך במרפאת השמנת יתר בהלל יפה . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

28/04/2014 | 17:25 | מאת: תודה

הטבעת איננה מתנפחת. דוד שלי עשה את הניתוח ביחד איתי והסיר אותה לפני כמה שנים ללא מעקף וללא שרוול. אני לא יודעת איזה סוג ולצערי אין לי מסמכים. מחפשת בנרות. זה היה לפני יותר מ 20 שנים ..... היום קיבלתי גם את תוצאות הביופסיה של הקיבה והתוצאה מראה על גסטריטיס קל ללא חיידק. רק דלקת. האם זה הבהיר מעט את התמונה ? כיצד ניתן לתאם תור להתייעצות במרפאתך ?

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר