סיכון בניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

02/09/2013 | 22:46 | מאת: פנינה

הייתי אצל רופא מאשר בדרך לניתוח שרוול.יצאתי מאד מפוחדת כי הוא הסביר לי את הסיכונים אמר כי שיעור התמותה עומד על 1 מתוך 250 אנשים ומספר המסתבכים בעקבות הניתוח הוא 1 ל 20 אנשים. 1.האם הסיכון הוא כה גדול כפי שהוא תאר? 2.האם שיעור התמותה בניתוח טבעת זהה לניתוח שרוול?

בוקר טוב פנינה. לניתוחים לצורך הרזה יש סיכויי הצלחה וסיבוכים אפשריים . השמנת חולנית מוגדרת כמחלה ויש צורך לרדת במשקל. קיים סיבוכיים אפשריים בניתוח , בתקופה לאחר הניתוח וסיבוכים מאוחרים . סיכויי הסיבוכים הם לא גבוהים . בהשוואה לסיבוכים אפשריים מניתוחים אחרים כולל ניתוחי קיבה לסיבות אחרות הם הרבה פחות וזה כולל אחוזי תמותה . היום יש יסיון טוב בניתוחים אלה בהרבה מרכזים בארץ כולל המרכז שלנו- הלל יפה- . אני מעדיף שתשבי עם כירורג בריאטרי ותקבלי ממנו הנסיון שלו לפי סוגים שונים מניתוח זה . בהצלחה ד"R ג'זמאווי

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר