המלצה לרופא מנתח באסותא חיפה

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

11/01/2012 | 19:48 | מאת: לי

שלום רב, קראתי את הפורום, מקסים ונותן תקווה... אני בת 40 ,גובה 1.54 ומשקל 97 ק"ג . אנ י מעוניינת לבצע ניתוח מעקף קיבה או ניתוח שרוול קיבה. מתלבטת מאוד בין שניהם ,ורוצה לדעת מה עדיף בשבילי , איזה ניתוח מוצלח יותר ,טוב יותר וכמובן עם פחות סיכונים או תופעות לוואי למיניהם.. ולזאת כמובן אשמח לקבל המלצה לאיזה רופא מנתח עדיף לי ,שיש לו יותר ניסיון והצלחות בשני הניתוחים שציינתי . יש לציין שיש לי ביטוח בריאות פרטי של הפניקס , אני מתכוונת להשתמש בו לניתוח, (במקביל כמובן אני מבוטחת במכבי עם ביטוחים משלימים) תודה מראש ,לי

בוקר טוב. לפי הגובה והמשקל יש לך BMI 40 . שני הסוגים שציינת- שרוול קיבה ומעקף קיבה- מקובלים בעולם ומבוצעים הרבה. לשניהם הצלחה טובה , גם בירידה במשקל וגם בהעלמות המחלות הקשורות להשמנת יתר , כמו סוכרת , יתר לחם דם , שומנים וכולי . לשני הסוגים יש סיבוכים אפשריים : סיבוכים בזמן הניתוח , לאחר הניתוח בתקופה הקרובה וסיבוכים לטווח רחוק. המעקף מבחינה טכנית מורכב יותר , יש צורך בחיתוך הקיבה וביצוע השקות , בשרוול מבוצע שחרור הקיבה מהאומנטום וחותכים אותה בצורה שבונים שרוול בנפח 100-150צ סמ"ק . הירידה במשקל בשרוול מבוססת על כמות קטנה של אוכל הנכנס לקיבה , במעקף גם כמות קטנה וגם תת ספיגה. התוצאות לטווח של שנה או שנתיים הן דומות פחות או יותר , אך אין לנו תוצאות המשוות בין שניהם לטווח של הרבה שנים. חשוב שתקבלי הסבר בפגישה שלך של הכירורג הבריאטרי על סיכויי ההצלחה ועל הסיבוכים האפשריים של כל סוג . גם חשוב שתהיי מודעת על שנוי בהרגלי האכליה . עוד נתון חשוב הוא הנסיון של המנתיח ושליטתו בסוג הניתוח שאת אמורה לעבור . בהצלחה . ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר