שחיקה בסחוס ועוד מס דברים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

03/03/2016 | 22:22 | מאת: נרקיס

היי אני בת 62 וסובלת משחיקת בברך וקרע קטן של MM .מוקד נזק סחוסי דרגה 1-2 ב MFC ופיקה. הסהרון הלטרלי הדיסקוידלי עם מוקדי נזק ניווני/קרעים קטנים. הומלץ לי על הזרקת ARTHREASE. שאלתי היא: השפעת הזריקה לכמה זמן יעילה? והאים באמת כדאית?

השאלה העיקרת היא מה מקור כאבייך האם השחיקה שעל פניו נראית מתונה מאוד, או הקרע במנסקוס. לא תמיד אפשר לדעת - אך רמזים לכך ניתן לקבל בממאי הבדיקה הגופנית. ככלל, ככל שעוצמת השחיקה גבוהה יותר הסיכוי שהזריקה תקל נמוך יותר, כשתוצאות ההקלה יכולות להגיע עד לכשנה ולעיתים אף יותר מכך. לעיתים אין שיפור כלל.. החסרון - עלות רכישת התרופות ממשפחה זו. לסיכום - יש להוועץ באורטופד מטפל שבדק אותך.... רפואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס