תוצאות mri קרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

07/11/2015 | 09:01 | מאת: סימונה

אשמח לקבל 1. חווית דעת על תוצאות בדקת mri 2. האם מצריך ניתוח? 3. האם מדובר בנזק כרוני המאפשר פניה לביטוח לאומי? רקע: לפי כ 3 שנים נותחתי בקרסול שמאל - ארטוסקופיה. המצב השתפר, אך לפני שה החלו שוב כאבים בכל מצב: ישיבה, שכיבה עמידה והליכה. מצ"ב פענוח mri סיבת הפניה : בירור כאבים , מקרה ידוע לאחר ארטוסקופיה עקב OCL לא הודגם נוזל בתוך המפרק טיביו-טלרי. גידים קדמים, מדיאלים ולטרלים הודגמו שמורים. פלנטר פסיה תקינה. גיד אכילס שמור. רצועת דלטואיד תקינה. עיבוי מינימלי של ATFL מדובר קרוב לוודאי בשינויים כרונים. CFL תקין לא הודגם נוזל בתוך סינדסמוזיס. PTFL תקין אי סדירות עם בצקת מח עצם בטלוס בשטח המפרקי במפרק בין הטלוס והקלקנאוס )מקרה ידוע לאחר טיפול ב OCL בעבר תודה רבה , סימוה

הגדרת הסחוס ב MRI הינה "אי סדירות עם בצקת מח עצם בטלוס" - הגדרה זו לא נןתנת מספיק מידע - שטח האזור, עומקו ומיקומו ומשכך לא ניתן להתייחס לתוצאות הניתוח. פרט לכך לא נראה מימצא המצריך התערבות ניתוחית. אם תלונותייך ממושכות הרי שמדובר במימצא כרונית. ההחלטה לפנות לביטוח לאומי אינה רפואית

מנהלי פורום פגיעות סחוס