mri שלישי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

12/05/2015 | 20:18 | מאת: יוסי

שלום רב ד"ר לפני כ3 שנים נפגעתי בברך,לאחר בירור עברתי ארטוסקופיה והוציאו לי גופיף חופשי כמו כן התגלה לי בברך PVNS בכמות גדולה מאז עברו כמעט שנתיים של כאב לא פוסק עם מגבלות תנועה עד כדאי צליעה משמעותית לפני מספר ימים עשיתי MRI חדש ואלו התוצאות ציסטה גנגליונית הצמודה הרצועה הצולבת האחורית. מקורה נראה מאזור המעבר המניסקו-קפסולרי .( של המניסקוס המדיאלי אולם כאמור אין עדות לקרע מניסקיאלי ברור (חתכים 11-15 סדרה 6 לשד העצם עם אות תקין. קים נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. שאלתי האם זה קשור לPVNSו בכלל מה זה אומר באמת בתודה מראש יוסי

במחלת PVNS יש צמיחה עודפת של מעטפת הפרק. כך יכול להווצר נוזל בכמות רבה, וכאב. הטיפול בהפרעה זו הינו משולב - אורטופדי וראומטולוגי. הציסטה הגנגליונית הינה מימצא חסר משמעות קלינית ואינה מצריכה לכשעצמה טיפול. ממליץ מעקב ראומטולוג כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס