תשובת בדיקת MRI ברך לילד בן 15

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

09/12/2014 | 14:32 | מאת: לי

קרע אחורי נרחב בסהרון המדיאלי עם התפתחות של ציסטה פראמניסקאלית אחורית משנית לקרע זה. מדובר בציסטה פראמניסקאלית עם תאי משנה אחדים בקוטר 11 מ"מ.... זו תשובת mri של בני בן ה 15. רציתי לדעת מה זה אומר?? ממה זה נובע?? ואיך מטפלים בבעיה כזאת??? האם הוא זקוק לניתוח? האם זה חמור? והאם יש לו מגבלה בפעילות?

מדובר בקרע במנסקוס שאינו חדש ולכן נוצרת ציסטה - שק מלא נוזל. אין מדובר במימצא חמור. אם הקרע מפריע לו בתפקודו היומיומי יש לשקול התערבות ניתוחית. בכל מקרה - יש להבדק ע"י אורטופד כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס