ד''ר בלומברג-בהמשך לשאלתך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

27/04/2014 | 02:24 | מאת: ש

אכן חשדתי עוד כשהתחילו הכאבים שהליפומה אולי לוחצת על עצב בצוואר גם בשל הכאב באיזור הצוואר והלסת(ולכן הזכרתי אותה בתחילת המכתב), אך כבר הייתי במעקב אצל פרופ' מומחה באא''ג בבלינסון שמישש ובדק את הגוש (נימוש בקלות ואף ניתן לתפסו באצבעות) וגם הפנה לMRI בדיוק לשם הערכתו ועומקו המדוייק של הגוש (אך שוב, הוא אינו הודגם כלל, למרבה הפליאה. גם לא עם חומר הניגוד, הסליל המגנטי שהורכב על הצוואר והקפסולה השומנית שהוצמדה לעור, וזאת על אף שמודגם היטב בUS. הוא לא ידע מה לענות לי על כך ורק ציין שזה "מוזר" שהגוש לא הודגם בMRI). בסופו של דבר, אותו פרופ' הסיק שאין סיכוי שהגוש לוחץ על העצבים באיזור בשל מיקומו וגובהו. כך גם אא''ג נוסף ורופא המשפחה. ככה שכנראה לא בליפומה האשם ובסופו של דבר אכן העדפתי לעשות מיפוי עצמות (מחר) ולא CT לאחר שחקרתי את הנושא בעצמי. הרגישות הגבוהה במיפוי היא החשובה ביותר לשם התחלת אבחנה כלשהי לתהליך ממקור גרמי, ומשום שעד כה לא נמצאה בעיה ברקמות הרכות כנראה שם טמונה הבעיה. תודה על עזרתך.

16/06/2014 | 00:51 | מאת: ש

בנוסף לכתוב מעלה, ערברתי בדיקת מיפוי כל גופי+SPECT שיצאה שלילית-שלד תקין וכך גם הצלעות. אך הכאבים ממשיכים ואף מתגברים. להזכיר שעשיתי כבר US בית חזה ושדיים שיצא תקין גם כן, ובבדיקות דם לגורם ראומטי-שלילי, מדדי דלקת מעט מוגברים ובדיקת אנטיבודיז למחלות אוטואימיוניות-שלילית. בשתן-מעט תאים לבנים. בהתחשב בכל המכלול-לאן להמשיך מכאן, איזה עוד בירורים כדאי לעשות כי הכאב ממש מסיח את דעתי מפעולות היומיום? MRI-לא הצלחנו לקבל הפניה אפילו מאינספור מומחים אע''פ הבדיקות המקרינות הרבות שעברתי השנה (פירטתי בהודעתי המקורית כמה הודעות מטה). מCT אני מעדיפה מאוד להמנע בשל אותן בדיקות רנטגן רבות. האם לדעתך כדאי לעבור CT בכל זאת? תודה רבה.

מנהלי פורום פגיעות סחוס