פגם סחוסי בטרוכלאה המרכזית

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/09/2013 | 15:16 | מאת: יואב

שלום רב, אני בן 42 ולפני 8 חודשים חזרתי להתאמן (בעיקר בריצה) אחרי הפסקה של הרבה שנים. לפני כשנתיים נפגעתי בברך כנראה מתנועה חדה במהלך משחק טניס, אך כעבור כשלושה חודשים חזרתי לתפקוד רגיל לחלוטין ולא קיימתי בדיקות רפואיות מיוחדות. לפני כשלושה חודשים התחילה תופעה של "קנק" בברך שמאל שהלכו התגברה מאוד (עשרות פעמים ביום), אך ללא שום כאבים או מגבלה לתפקד. ביצעתי MRI אשר קבע שהכל תקין למעט " פגם סחוסי בטרוכליאה המרכזית בעובי מלא של 6 מ"מ ". הייתי אצל 3 אורטופדים (שנים מהם מומחים) אשר אמרו את שלהלן: מומחה 1: שאני יכול להמשיך רגיל בפעילות שלי לרבות ריצה,במרחקים של עד כ-8 ק"מ (ללא ירידות ומומלץ גם ללא עליות), + 8-12 מפגשים של פיוטרפיה מיוחדת.. מומחה 2: שאני יכול להמשיך רגיל בפעילות שלי לרבות ריצה, במרחקים של עד כ-5-6 ק"מ (ללא ירידות ועליות ולשים ברכיה מסיליקון בשעת המאמץ. אורטופד (לא מומחה) של קופת החולים: ממליץ להימנע מריצה לגמרי, לא צריך פיזיוטרפיה, ממליץ לטפל בסחוס ע"י נטילת 120 כדורים מסוג GLUCOSAMON MEGA 120 TAB (כדור ביום) מסוג + קבלת זריקה מסוג ARTHREASE 3*2 ML שתקפה לדבריו לתקופה של 6-12 חודשים. שאלתי: לאחר ששלושת הרופאים אמרו בחלקם דברים אחרים, לפעמים אפילו סותרים (למשל רופא הקופה אמר שלא זאת בלבד שברכיה לא תועיל אלא עשויה אף להזיק). מה אני אמור לעשות לאור הנ"ל? האם ליטול את התרופות שממליץ רופא הקופה? האם אני יכול באמת לשוב לפעילות של ריצה באופן מלא ומה טווח הריצה האפשרי מבלי לפגוע בברך? האם ניתן באמת לעשות משהו לריפוי הפגם בסחוס ? לתושבתכם המקצועית, אודה. יואב

ודאי שלא אוכל לתת מענה לבעיה כה מורכבת שנחלקו בה כה רבים, מבלי לבדוק אותך. ראשית ריבוי דעות מוביל לבלבול. לכן אני סבור שעליך לדבוק בדעה של זה שהרשים אותך ביותר מבחינת גיה ורצינות. ככלל כל פעילות גופנית המובילה לכאב יש להמנע ממנה. קנקים שאינם כואבים אינן מצריכים טיפטל. למרות שהנגע הוא בעובי מלא הרי שבסך הכל הוא לא גדול כך שאיני סבור שיש מקום להתערבות כירורגית, וניתן לטפל בו באופן שמרני - טיפול פיזיקאלי תוספוןת מזון או נוזל סיכה - הכל כתלו במידת כאביך וממצאי הבדיקה כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס