שחיקת סחוס בקלוויקולה (SCJ RT)

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

07/07/2013 | 11:01 | מאת: רז

שלום רב, לפני כחצי שנה החלו כאבים ונפיחות בחיבור של הקלוויקולה לעצם החזה. אני מתאמן קבוע 3 פעמים בשבוע בחדר כושר. הכאב התעצם ופניתי לרופא. לאחר CT ומיפוי עצמות נמסר לי שמדובר בשחיקת הסחוס. הרופא אמר שאין מה לעשות - אין טיפול, צריך ללמוד לחיות עם זה (כאבים לסירוגין בהתאם למאמצים שאני עושה ונפיחות שלא תיעלם בשל שחיקת הסחוס). הכאבים ילכו ויחזרו - הטיפול הוא בהתאם לעוצמת הכאב: מריחת קרם, כדורים, זריקה מקומית במקרים של כאב קיצוני. קיימת בעיה נוספת - הקרנה חזקה על הגידים שמחוברים לקלוויקולה באזור זה, לאורך הצוואר, כך שיש כאב שנמשך עד לתוך הגולגולת מאחורי האוזן ולתוך הגב. השאלות שלי הן: 1. ייתכן שישנה סיבה נוספת לכאבים - אולי קריאת הבדיקות/הצילומים לא נכונה? 2. האם נתקלתם בסימפטומים דומים שמקורם היה בהסבר אחר? 3. האם יש בכל זאת הליך רפואי שיכול לרפא את הפציעה (ניתוח, החלפת סחוס, אחר...)? 4. האם כדאי לבדוק עם רופא מומחה אחר (היש המלצה לרופא לסוג פציעה זה) בתודה ובברכה, רז

1. כפי שאומר רופא המשפחה שלי - כל שאלה שמחילה ביכול להיות התשובה היא כן, אולם אין זה סביר. 2. הסימפוטומים מגובים בממצאי הבדיקה הגופנית והם מובילים לאבחנה. 3. במידה ואכן מדובר בגורם של שינויים שחיקתיים הגורמים לכאב ואינך מסתדר - ניתןלשקול הזרקה למפרק זה, ובמקרי קיצון - ניתוח להרחקת חלק מהפרק. 4. העוסקים במפרק זה - ראומטולוג, מומחי כתף וכירורגי חזה בהצלחה

08/07/2013 | 07:07 | מאת: רז

מנהלי פורום פגיעות סחוס