בעיות בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/06/2013 | 23:47 | מאת: שמעון

שלום ד"ר ארבל/נחמיה, אני בן 50, וזה תקופה ארוכה סובל מכאבים בברך ימין, הכאבים בעיקר בעלייה על סולם ועלייה במדרגות, לרוב אין לי בעייה בהליכה אם כי בזמן האחרון כשאני יוצא אחרי נהיגה ממושכת באוטו, אני מרגיש כאב קל, לפעמים יש לי מן דקירה של סכין באיזור הפיקה של הברך,עליי לציין שזה לא פתאומי זה כבר מספר שנים שיש לי בעיות עם הברך אך הם היו קלות ולרוב לא הציקו לי ביום יום, נכון לעכשיו זה החמיר והתחילה לי בעיה קלה גם בברך שמאל, בבדיקה אצל רופא, המליץ לי על על רצועת גנו טריין,וכן הפנה אותי לפזיוטרפיה, שאלתי האם לא כדאי ורצוי לעשות צילום של הברך או הברכיים כדי לקבל ממצא מדויק יותר, אגב הרופא אמר שכנראה מדובר בשחיקת הסחוס.

הכאב אכן מתאים לבעיה פיקתית במידה והפיזיותרפיה לאיזון הפיקה לא מקלה - ממליץ על הערכת אורטופד, ולשקול צילום ברכיים כולל מנח SKY, המציג את היחס שבין הירך לעצם הפיקה.

מנהלי פורום פגיעות סחוס