שחיקה בסחוס הברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

01/05/2013 | 18:20 | מאת: אבנר

שלום רב הייתי אצל אורתופד אתמול וקיבלתי אבחנה ראשונית של שחיקה בסחוס הברך, בתוספת כדורים אנטי דלקתיים לנטילה פעם ביום לחמשת הימים הקרובים. התחלתי לקרוא על הפציעה (אני מתאמן סדיר ויש ל תחרות בקרוב) והרושם הכללי שקיבלתי הוא שמדובר בפציעה לא פשוטה שלוקח הרבה יותר מחמישה ימים להתאושש ממנה. מה מותר לעשות ומה אסור כשיש שחיקה בסחוס? כמה זה חמור? איזה צילום/בדיקה אליי לעבור כדי להבין את חומרת הפציעה בצורה טובה ומדויקת יותר? מה זמן ההחלמה הממוצע? האם כדאי לי ללכת כבר עכשיו לפיזוטרפיסט או להמתין? עוד משהו מוזר מאוד- הכאבים לפני שהלכתי לאורתופד היו סבירים, הם לא מאוד הפריעו לי להתאמן ובמנוחה כמעט ולא הורגשו, עכשיו הם בעצימות הרבה יותר גבוהה, במיוחד בזמן ישיבה, וזאת לאחר שהתחלתי בנטילת הכדורים ולא עשיתי שום פעילות גופנית. למה הכאבים מתעצמים אם הפסקתי לבצע פעילות גופנית? תודה

שאלותיך רבות ומעוררות ענין, אך בהעדר פרטים על אופי הפעילות, נסיבות הופעת הכאב, וממצאי הבדיקה הגופנית קשה ליתן תשובה ספציפית. ככלל פעילות שמובילה לכאב אינה מומלצת. חומרת השחיקה נמדדת באי נוחות והמגבלה שהיא יוצרת ולא ע"ס בדיקה. מבין בדיקות העזר הבדיקה היחידה שיכולה להעריך פגיעת סחוס במידה מסוימת הינה MRI. זמן ההחלמה תלוי במידת פעילותך ובטיפול. לדעתי לפיזיותרפיה יש מקום כבר בתחילת הטיפול. בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס