תוצאות סיטי קרסול רגל שמאל לאחר ניתוח אנקל ארטודזי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/04/2013 | 17:15 | מאת: דב הייניש

שלום רב. לאחר פציעה בכף רגל שמאל במלחמת לבנון השנייה עברתי ניתוח ראשון לקיבוע טריפל ארטודזיס של שלושת העצמות בכף רגל שמאל. שש שנים לאחר ניתוח זה עברתי ניתוח שני. לקיבוע קרסול טיביו טלארי עי שלושה מסמרים נוספים.זה היה לפני חודשיים. צילום סיטי ראשון שנעשה לפני שבוע נותן את הנתונים הבאים: עבר כריתת של השליש הדיסקאלי של הפיבולה. מודגם חומר היפרדנסי בלתי אחיד . חלק מהחומר ממלא את המפרק הטיביו טלארי. מרבית החומר דלף וממוקם סביב הגבול החיצוני של המפרק ומודגשת בצקת תת עורית ניכרת סביב הקרסול וכף הרגל.

יש להוועץ ברופא המנתח. לעיתים שמים שתל עצם (טבעי או מלאכותי) שנועד לזרז את האיחוי - יתכן שזה החומר שנצפה ב CT כל טוב ובהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס