פריקת הברך .

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

17/02/2013 | 18:12 | מאת: רונן

שלום רב אני חייל בן 20 פרקתי תברך לפני כשבועיים ועשיתי MRI הנה הממצאים אשמח אם תעזרו לי להבין מה יש לי וכמה זמן יקח לי להחלים תודה :) "כמות מוגברת במידה רבה של נוזל בברך. נראה פלס נוזל נוזל, דבר המכוון לכך שמדובר בנושא דמי עם משקע. שבר בקצה התחתון המידיאלי של הפיקה עם תזוזה מינימלית וחדירת נוזל בין הפרגמנט הקטן לבין החלק העיקרי של הפיקה. בצקת באזור האינסרציה של הרטינקולום המידיאלי אל הפיקה קיים קרע של הרינטקולום המידיאלי מהפומר. בצקת לשדית עם דחיסה גרמית נראת בספקט הצצדי בקונדיל הפמורלי הליטרלי. בסריקה הקרונלית ניתן להתרשם מדחיסה בשטח המפרקי של הקונדיל הפמורלי הליטרלי (חתך 14). נראת בצקת סביב האינסרציה של ב-LCL מתאים לנזק חלקי של הרצועה . הMCL שמור . ACL ו PCL תקינים לא נראים קרעים של המניסקוס. מנגנון אקסטנסיה תקין. לסיכום: ממצאים מתאימים למצב לאחר פריקה של הפיקה עם שבר באספקט המידיאלי של הפיקה ובאספקא הלטרלי של הפומר קרע של הרטינקולום המידיאלי וקרע חלקי של ה LCL " מה זה הרטינקולום המידיאלי ? האם השברים האספטקטים זה נזקים חמורים ? תודה רבה אשמח שתעזרו לי

הרטינקולום הינה רצועה התומכת בפיקה בצידה הפנימי, היא נקרעה ובכך איפשרה לפיקה לפרוק החוצה. ביחס לחשיבותם וחומרתם של השברים - צריך לראות את הבדיקה לכשעצמה, אולם על פניו הם אינם מצריכים טיפול לכשעצמם יש להתיעץ עם אורטופד מטפל שגם בדק אותך כל טוב

18/02/2013 | 13:01 | מאת: רון

זמן החלמה משוער?

מנהלי פורום פגיעות סחוס