הסבר

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

04/12/2012 | 23:06 | מאת: ג

שלום ד"ר הייתי שמח שתסביר לי על התהליך הפיזיולגי במצב ספציפי בו מושכים אצבעות (כעוד אחת מהדרכים לעשות "קרקושים") בידיים. אז נגיד אני משתמש ביד אחת כדי למשוך אצבע ביד השנייה, מה קורה שם שגורם לאצבע להרגיש כאילו היא יוצאת מהמקום? האם זה מותח את הרצועות, הגידים וכו... עוד שאלה בנוגע לסחוס האם הוא יכול להפגע כתוצאה מהפעולה כי לפי ההגיון המפרק של האצבע מתנתק וחוזר. אם אדם יעשה את הפעולה הרבה פעמים במהלך היום זה יכול לגרום לנזק? תודה על שיתוף הפעולה.

הביטוי העברי הנכון - פכירת אצבעות. כפי הנראה מתיחת הרקקמות העוטפות את המפרק גורמות למפל לחצים תוך מפרקי המוביל לפריקת הלחץ ןלרעש הנלווה. הסחוס אינו נפגע כפי הנראה בפעולה זו לפרטים נוספים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA_%D7%90%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%AA

05/12/2012 | 23:40 | מאת: ג

תודה על התשובה, אך הייתי רוצה יותר התייחסות לפעולה שציינתי של משיכת האצבע בלי קשר לתופעת פכירת האצבעות.. אנסה לנמק: 1. מה גורם לכך שכאשר מושכים את האצבע יש הרגשה כאילו המפרק שבין הMETACARPALS לPROXIMAL PHALANGES (או "בסיס האצבע") מתנתק מהמקום ואז חוזר? 2. ציינת שהסחוס אינו נפגע, אפילו אם עושים את הפעולה הרבה פעמים? הרי הסחוס מתנתק ומתנגש האם האינטנסיביות יכולה להשפיע עליו בפעולה הספציפית והמפרק הספציפי? 3. אם יש לפעולה אפקטים חיוביים, האם באופן כללי עשיית יתר של הפעולה יכולה להביא לנזק (נגיד אם בן אדם ימתח הרבה פעמים ביום את האצבעות כמו שעושים בחימום) תודה רבה על הזמן.

מנהלי פורום פגיעות סחוס