פציעת קרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

13/09/2012 | 10:36 | מאת: ר

שלום.. נפצעתי לפני 4 חודשים מכדור תועה בקרסול. כתוצאה מכך היו מספר שברים בטיביה וריסוק תוך מפרקי בקרסול . טופלתי באליזרוב למשך חודשיים וכרגע אני מגובס. בביקורת האירונה אמר לי הרופא שבעיקבות הפגיעה בסחוס יש חיכוך של העצמות ולא תהיה ברירה ויהיה צורך בניתוח נוסף שבו מסירים את שאר הסחוס ומקבעים את הכף רגל והשוק לצמיתות ובכך לא תהיה תנועה כלל בכף הרגל. האם יש טיפול אחר לשחזור סחוס מלבד נעילת הקרסול. מהם ההשלכות של נעילת הקרסול לצמיתות. תודה מראש. ר.א

הכל תלוי במידת מעורבות הסחוס המפרקי (שטח ועומק) האם קיימת מעורבות של שני צידי הפרק ומהו ציר הרגל והטוח שהוצג. ברוב המקרים בפגיעה כה קשה כמו שציינת, אין אפשרות לניתוח משמר סחוס. ממליץ בכל מקרה להתיעץ עם אורטופד מטפל הבקי בפרטי המקרה שנה טובה

13/09/2012 | 11:23 | מאת: ר

האם ניתוח משמר סחוס נועד לתיקונים קטנים ועדינים בלבד?. או שישנה דרך להחליף את כלל המפרק והסחוס?. ר.א שנה טובה.

מנהלי פורום פגיעות סחוס