דחוף! CT או MRI ?

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

16/02/2012 | 10:33 | מאת: דלית

שלום רב, אני בת 76 עם שחיקה בברך ימין, אבל נשאר עדיין סחוס על מנת לשמר את המצב (שלא יהיה יותר גרוע) המליץ האורתופד להזריק לי "כרבולת תרנגול" בזריקה אחת כל שבוע למשך שלוש פעמים אבל לאור הכאבים החזקים שיש לי, האורתופד חושד גם במיניסקוס ורוצה שאעשה לפני כן סי.טי. "עצמות או מפרק – מיפוי ספקט/SPECT" כדי לבדוק זאת אני תוהה אם אפשר לחסוך מהברך הפגועה את הקרינה מהסי.טי. ואולי אפשר לבדוק את זה באמצעות MRI ? או שמא את הבדיקה הזאת חייבים לעשות רק בסי.טי. ? מכוון שהמצב דחוף, אשמח מאד אם תוכלו להמליץ ולייעץ לי כמה שיותר מהר.... תודה מראש!

בדיקת הבחירה היא MRI

16/02/2012 | 11:06 | מאת: דלית

ד"ר בלומברג, תודה על התשובה המהירה והעניינית, אבל לא כל כך הבנתי אותה... למה כוונתך ב"בדיקת הבחירה"? האם את מתכוונת שזה בסדר לעשות את הבדיקה גם באמצעות MRI? האם את מתכוונת שכדאי לעשות בבאמצעות MRI? אם תוכלי בבקשה קצת יתר להסביר את התשובה שלך... ? סליחה שאני מטרידה שוב, פשוט חשוב לי להבין היטב את העצה שלך כדי שאוכל להחליט... ושוב תודה!

מנהלי פורום פגיעות סחוס