סחוס כתף ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

26/07/2010 | 16:12 | מאת: חן

שלום ! אני מתאמן בחד"כ ואחרי שנה של כאבים עשיתי MRI ויצא שיש לי נגע תת כורדנלי קטן ב GT כ 8 מ"מ , אופי ניווני. האם יש דרך לטפל בזה מאחר שאני עדיין סובל מכאבים ??

ה GT בכתף אינו משתתף במפרק עם הגלנואיד (חלק השכם שמול ראש הזרוע). הנגע התת סחוסי יכול לייצג תחילת שינויים ניוניים בכתף לרוב כביטוי לעומס יתר, אולם לעיתים יכול לייצג גם דברים אחרים יש להבדק אצל אורטופד גם כדי להבין מהו הגורם לנגע התת סחוסי ובמידה והוא אכן ניווני לשלוח לפיזיותרפיה לאיזון שרירי חגורת הכתפיים אין בהכרח מיתאם בין הנגע למקור כאביך. להדגיש כי בנגע תת סחוסי לא קיימת פגיעה בסחוס אלא בעצם התומכת בו, לעיתים העצם מחלימה והתופעה חולפת, ולעיתים הסחוס שאינו נתמך קורס ומוביל לפגיעה סחוסית.

26/07/2010 | 21:01 | מאת: חן

האם יש צורך בניתוח על מנת להחלים באופן יותר מהיר ?

מנהלי פורום פגיעות סחוס