שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

29/05/2011 | 20:58 | מאת: אודי

שלום (סליחה מראש על ההודעה הארוכה) אני בן 35 סובל מכאבים חזקים בברך שמאל. לפני כחודשיים אובחנה אצלי ע"פ MRI שחיקת סחוס די חמורה זהו לשון הפיענוח: נוזל מפרקי בנפח תקין יש אוסיאופיטים בולטים בעיקר במדור המדיאלי אך גם בשאר המדורים. אין בצקת עצם בקדמת הקונדיל הפורמלי המדיאלי יש אזור חסר סחוס נרחב עם בליטה גרמית קדימה. אי סדירות ופסאודוציסטות קטנות, שקע קטן בפיקה המדיאלית. אי סדירות של הסחוס בקונדיל הפורמלי המדיאלי באזור נושא משקל. השבוע עשיתי צילום ברכיים בעמידה ובצילום נראה בבירור מרווח תקין בין העצמות ועל פי פענוח הרופא, הסחוס תקין. האם יכול להיות שבדיקת ה - MRI "טועה" או שדברים אחרים השפיעו על הבדיקה שנראו כמו שחיקת סחוס ? ואם כן , מה יכולה להיות הבעיה והאם היא פתירה (בניגוד לשחיקת סחוס) ? תודה אודי

בצילום רנטגן לא ניתן לראות סחוס. ניתן להסיק מהמרוח שבין העצמות על מצבו. בדיקת MRI הינה היחידה שאינה פולשנית שמאפשרת התרשמות ממצב הסחוס. לעיתים היא רגישה מדי ומראה דברים שאין להם משמעות קלינית.בציטוט מה MRI יש התיחסות לגודל השטח שנפגע אולם לא לעומקו - האם הפגיעה מערבת את כל עובי הסחוס או לא. יש לגשת להערכת אורטופד ולבדוק האם קיים קשר בין ממצאי הבדיקה לכאביך. כך ניתן יהיה לאתר את הבעיה ולטפל בה

30/05/2011 | 14:16 | מאת: אודי

תודה עוד דבר קטן, האם בכל זאת על פי המרווח בין העצמות בצילום ניתן להסיק את חומרת שחיקת הסחוס ? מרווח קטן שחיקה חמורה , מרווח גדול שחיקה קטנה ? אודי

מנהלי פורום פגיעות סחוס