שחיקת סחוס בברך?!

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

26/05/2011 | 23:24 | מאת: דן

שלום, אני טריאתלט.לאחרונה אובחנתי בשחיקה(התחלתית מאוד) של הסחוס בברך(פטלו-פמורל...) האם זה התחלה למה שנקרא אוסטיאו-ארתריטיס? מה זה בדיוק אומר לגבי אורח ושגרת החיים הספורטיביים שלי? האם אני צריך להפסיק לגמרי עם הריצה? האם יש טיפולים לזה,כך שאוכל להמשיך להתעסק עם ספורט הטריאתלון?

אין ספק כי עומס יתר לברך עלולל הוביל לשחיקה. מאידך אם זה משהו שאהוב עליך, יש למצוא את הדרך לאפשר לך לעשות זאת. אטסטאוארטריטיס הינה שחיקה של הסחוס המפרקי. יש לגשת לבדיקת אורטופד ולנסות להבין את הגורם לשחיקה - האם המדובר בעומס בלבד או שיש גורם אנטומי תורם - מנח לא תקין של הפקה חוזר איזון שריר, קיצור שריר ועוד. במידה וקיים שכזה ניתן לטפל בו בעזרת פיזיותרפיה/מחוך או אחר

מנהלי פורום פגיעות סחוס