פגיעת סחוס בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/07/2010 | 06:15 | מאת: DD

000האם ישנה התקדמות ונסיון רב בהשתלת סחוס בכף הרגל בחלק העקב? איפה יש את הנסיון הגדול ביותר בעולם לכך? ומה אחוזי ההצלחה אם במקום לא קיים יותר סחוס?

07/07/2010 | 17:28 | מאת: דר' נחמיה בלומברג

ככלל, קיימת התקדמות ונצבר נסיון רב בהשתלת סחוס."כף הרגל בחלק העקב" הינו אזור אנטומי לא מוגדר. האם הכונה לקרסול? לכף הרגל? בכף הרגל אין השתלות סחוס. בקרסול קיים נסיון בהשתלה פתוחה של סחוס ולאחרונה אף בארפן ארטרוסקופי. הטיפול בהשתלת סחוס נוכד למקרים בהם הנזק בסחוס מערב את כל עוביו. "אם לא קיים יותר סחוס" אינו מנבא את אחוזי ההצלחה, הגורם המנבא הוא השטח (בסמ"ר) בו קיים נזק בעובי מלא של הסחוס לאחר הגעה לשוליים בריאים בניתוח. ככלל, ככל שהשטח גדל, סיכויי ההצלחה פוחתים.

מנהלי פורום פגיעות סחוס