ניתוח ארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

08/12/2010 | 15:42 | מאת: גילי

עברתי ניתוח ארטוסקופיה והתוצאות הינן MFC נזק סחוסי דרגה 3 50% MTP נזק סחוסי דרגה 2 . אני לא ממש מבין את המשמעות אשמח אם תעזור לי להבין. נמסר לי כי תקופת ההחלמה הינה כ60 ימים האם זה הכרחי ? נתבקשתי ליטול תוספי מזון לסחוס כגון מגה גלופלקס האים נחוץ?

ראשית כמובן שיש להוועץ ברופא המנתח. MFC MTP הינם שמות של מקומות בברך - באספקט הפנימי של הברך. דרגות הפגיעה בסחוס נעות בין 1 (קל) ל4 (עצם חשופה). לפי זה תוכל להבין מה זה דרגה 2-3 50% - היקף שטח הפגיעה. תוספי מזון יוכלו לסייע בהחלט - יש ליטול 6 שבועות לפחות ואז לראות.

מנהלי פורום פגיעות סחוס