כאבים בזמן הטלת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/03/2010 | 18:32 | מאת: גיל

שלום לך, אני בן 56 ולאחרונה אני נתקף בכאבים בזמן שאני משתין. קראתי רבות בנושא ונוכחתי לדעת שקיימות תרופות רבות , ביניהן גם כל מיני תכשירים צמחיים. מצד אחד אעדיף תכשיר צמחי אולם אני יודע שאין להם ביסוס מחקרי כלשהו. אשמח לשמוע מה עמדתך בנושא? תודה מראש וחג שמח גיל

26/03/2010 | 06:50 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום גיל, ישנן סיבות רבות לכאבים בזמן הטלת השתן, העיקריות הן זהום בדרכי השתן, הפרעה בזרימה עקב חסימה- אם ע"י אבן, אם ע"י ערמונית מוגדלת או היצרות אחרת בצינור השתן (שופכה), ולעיתים גם דלקת של הערמונית נותנת תמונה קלינית של כאב בהטלת השתן. אתה צודק מאד בהבחנה שלך שיש תכשירים רבים על בסיס צמחי שמוצעים בשוק ואכן רובם לא נבדקו באופן מדעי. זה לא אומר שחלקם לא יעילים אך ישנה בעיה בנושא מבחינת אמינות ומידת היעילות. מאידך ישנן כמה תרופות על בסיס צמחי שרשומות במרשם התרופות וניתנות בצורה של טבליות קונבנציונאליות- ביניהן הפרמיקסון והאורגנין. ההתוויה שלהם היא להפרעות התרוקנות ואם זו הסיה אצלך יש סיכוי טוב שתוכל להיעזר בהן. בכל מקרה יש מקום לבירור אורולוגי אצל האורלוג במקום מגוריך לפני החלטה על טיפול כלשהו. בהצלחה!!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת