נגישות
נגישות

עליה פתאומית בערכי psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/05/2015 | 19:57 | מאת: רמי

לשירה שלום, אני בן 58,כול שנה אני עושה בדיקת psa' מעולם זה לא עלה על 1.5 ,בבדיקה האחרונה לפתע עלו הערכים ל5.19, כאשר psa free 0.45, לא ביקרתי עדין אורולוג, הרופא הכללי רוצה לתת לי אנטיביוטיקה בהנחה שזן דלקת, מה דעתך בנידון, תודה רמי

לקריאה נוספת והעמקה

רמי שלום לך, אין אפשרות לתת לך תשובה מושכלת דרך פורום אינטרנטי. עלית PSA תלויה בגורמים רבים. חשוב שתבצע גם בדיקות שתן וגם בדיקת גופנית-,ואפילו US להערכת גודלה של הערמונית ואז ניתן יהיה להחליט מה ההמשך. בעקרון, יכול להיות שלאחר מתן אנטיביוטיקה רמת ה PSA תרד אבל אם היא לא יורדת חזרה באופן מלא לרמות התקינות הרגילות יש בהחלט מקום לשקול ביופסיות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת