ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/08/2014 | 20:17 | מאת: שלמה

בן 69. עברתי בדיקת אולטרא סאונד של בטן תחתונה שתוצאותיה כיס שתן בעל מבנה תקין, דופן אינו מעובה, אין אבנים בתוכו. לאחר התרוקנות שארית של 48 סמ"ק. ערמונית 44 גרם. (ערמונית מוגדלת ושאריות שתן בכמות קטנה לאחר התרוקנות). האם מומלץ לעבור ניתוח?

שלום רב, לא ציינת מדוע עברת את הבדיקה. זה שיש ערמונית מעט מוגדלת זה לא אוטומטית מחייב ניתוח הסרת ערמונית. אם יש לך הפרעות בריקון השתן עליך להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו המלצה לטיפול תרופתי שלרוב מאוד עוזר. אם ניסית תרופות ואתה לא מרוצה אפשר לדון על כך עם האורולוג ובמקרים משויימים אכן יומלץ ניתוח. החלטה על ניתוח נסמכת על גורמים שונים ולא רק על גודלה של הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת