תופעה לאחר ניתוח TURP

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/07/2014 | 17:06 | מאת: יוסי

דר' שלום גיל 77 בד"כ בריא. כרגע ללא תרופות למעט Crestor עברתי ניתוח TURP בדיוק לפני חודשיים, ללא סיבוכים , למעט מצב שהדמומים נפסקו רק לאחר כ 3 שבועות. כרגע קיימת תופעה אחת שמטרידה אותי: בזמן יציאה!, ולו בהתאמצות קלה, נוצרת השתנה לא רצופה, אלא עם כל התאמצות. האם התופעה ידועה, האם דרוש טיפול כל שהוא, האם נפגע משהו במע' השרירים. אודה על הציחסותך, תודה ויום טוב ושקט.

שלום רב לעיתים בעקבות ניתוח ערמונית, בעת מאמץ גופני בו עולה הלחץ התוך-בטני(למשל הרמת משא כבד או מאמץ להטלת צואה בשירותים) זה יכול להביא לאיבוד שתן קל. מה שכדאי הוא לבצע אימון לחיזוק רצפת האגן- ניתן לבצע דרך תרגולי פילאטיס או להתייעץ עם פיסיותרפיטס/ית יעודיים לתחום.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת