בדיקות PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/02/2014 | 14:57 | מאת: גד

שלום ד"ר חתומי, נשלחתי לבדיקת PSA חוזרת לאחר שבדיקת ה-PSA הקודמת היתה מעל 4. (אני בן 49). להלן התוצאות: psa total - 4.113 psa free- 1.184 psa ratio-28.8 האורולוג ציין כי בהתאם לממצאים נשקול הפנייה לבדיקת ביופסיה. אשמח לחוות דעתך באשר לתוצאות הנ"ל. האם יש סיבה לדאגה? תודה

שלום רב, בגילך הבדיקות שציטטת סה"כ בנורמה. צריך לזכור שרמת PSA אינה ערך מוחלט ומושפעת מסיבות רבות וולא רק מנוכחות מחלה סרטנית. צריך כמובן להשוות לבדיקות קודמות, לממצאים בבדיקה גופנית שתעבור אצל האורולוג שלך, ולמידות ערמונית באולטראסאונד.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת